Обласна бібліотека для дітей м.Тернопіль












Для тих хто іде в школу:


 
Дивимось Слухаємо Граємось Читаємо Працюємо
Розгадуємо Цікавимось


Для дітей » Працюємо » Орігамі » Сніжинка (схема)
 
Для виготовлення красивої об'ємної сніжинки вам знадобляться:
6 аркушів паперу (можна білого, але кольорова сніжинка виглядає цікавіше)
ножиці
олівець
лінійка
клей або скотч
степлер








Сніжинка складається з 6-ти однакових частин. Спочатку кожну частинку треба зігнути, як показано на малюнку, і відрізати зайву частину. Отримаємо квадрат, зігнутий по діагоналі.





 




Далі необхідно з допомогою олівця та лінійки розкреслити аркуш так, як це показано на малюнку. Порада: чим менший буде інтервал між проведеними лініями, тим витонченішою і пишнішою буде ваша сніжинка.
Беремо в руки ножиці і, починаючи з основи трикутника, в напрямку проведеної осьової лінії робимо надрізи, залишаючи близько 1 см недорізаними.









Після вдалого розрізання розгорнута заготовка має такий вигляд.















Наступний етап - з'єднання між собою "пелюсток". Для цього можна використати маленькі шматочки скотчу або ж клей, який швидко застигає. Симетричні "пелюстки" акуратно відгинаємо, накладаємо одна на одну і склеюємо клеєм або ж скотчем. Увага! Слідуюча пара "пелюсток" відгинається в іншу сторону.








Скріплюємо всі пари "пелюсток", вигинаючи кожну пару в інший бік.














В результаті отримуємо шосту частину сніжинки. Тепер ваше завдання - зробити ще п'ять аналогічних частин.























Наступний етап - найвідповідальніший. Потрібно з допомогою степлера (підійде й клей, але він повинен міцно тримати) скріпити спочатку боки окремих частин сніжинки, а потім з'єднати їх в центрі.
















Готову сніжинку можна закріпити на стіні з допомогою скотча, або ж прикрасити нею ялинку (в цьому випадку потрібно використовувати аркуші меншого розміру).



















dity.odb.te.ua © 2011-2024